Nieuwe Route Lampegatse Optocht - Lampegat
Visual header image

Bijna optocht!

De inschrijvingen rollen binnen (kei blij mee), wagenbouwers hebben de route al verkend (kei
goeie voorbereiding) en achter de schermen gebeurt er van alles (kei hard werken). Nog maar
een paar weken en dan trekt op zaterdag 10 februari 2024 de Lampegatse optocht weer door de stad.

Hoe het gaat? Kei goed!
Inschrijven kan nog steeds.
We hebben al heel veel wagenbouwers en loopgroepen op onze deelnemerslijst mogen zetten. Daar zijn we supertrots op. Inschrijven kan nog steeds! Dus sleep je vrienden mee, trek je klas aan z’n jas, bedenk iets opvallends creatiefs en sluit je aan op zaterdag 10 februari! Je vindt het inschrijfformulier op de site: https://optochtlampegat.nl/.

Route

De route is splinternieuw en door de gemeente bestempeld als toekomstbestendig. We starten bij de Paterskerk. Daarna gaan we over de Vestdijk richting het 18 Septemberplein, waar we gezellig overheen trekken. Bij de Lichttoren draaien we linksaf de Emmasingel op. Dan over de Hooghuisstraat, de Keizersgracht en de Wal naar het Stadhuisplein, waarna de optocht tot stilstand komt. Zoek je plekje langs de kant en laat je verrassen! Waar je ook gaat staan, overal langs de route is iets te beleven.

De kids van Lampegat

We zijn geweldig trots om te kunnen melden dat een grote groep kinderen dit jaar de optocht
aanvoert. Achter de locomotief van de Markies en Markiezin lopen, fietsen en skelteren straks zo’n 285 kinderen tussen de 4 en 12 jaar. Zij werken as we speak kneiterhard aan hun creaties. We verklappen nog niet te veel, maar het wordt een gezellige (beesten)boel!
Denk jij nu ook: ik wil ook meedoen met mijn kinderen, vriendjes, klas of (sport)vereniging? Dat kan natuurlijk! Gewoon even als loopgroep aanmelden via https://optochtlampegat.nl/, en je bent erbij.

Vrijwilligers gezocht

Zonder vrijwilligers geen optocht en geen optocht zonder vrijwilligers. We kunnen nog wat helpende handen gebruiken! Bijvoorbeeld tussen 9.30 uur tot de optocht rijdt (start om 13.11 uur), om te ondersteunen op het opbouw- en opstelterrein. Of voor tijdens de optocht (tussen pakweg 12 en 15.30 uur), om de route veilig te houden en eventueel mee te lopen met de wagens. Ben jij of ken jij die enthousiaste, betrouwbare vrijwilliger? Meld je dan vóór 1 februari (maar liefst eerder) bij de commissie Lampegatse optocht via [email protected].

Jury

De bekers worden opgepoetst en het eerste juryberaad is gepland: we hebben een toffe jury bij elkaar weten te vinden die alle deelnemers gaat beoordelen op onder meer creativiteit, kwaliteit en interactie.
Het is een mooie, gemixte club met allemaal mensen die barsten van de ervaring. Van bekende Lampegatters en wagenbouwers tot een oud-stadsprins en vakdocenten van het SintLucas. Dus deelnemers: doe je best om indruk te maken!

Vragen of iets leuks te melden? Mail ons op [email protected]
Of je nou meedoet of komt kijken: tot ziens op 10 februari!

Salaai,
Commissie Lampegatse optocht
Dirk, Marcel, Jasper, Lisette, Robert, Geeske, Angelique, Jochem, Antoinette

Deel dit artikel: