Protocol - Lampegat

Protocol

Home - Over ons - Protocol

Commissie protocollaire zaken

Het protocol is ontstaan doordat bij de SFEC de wens leefde om het gezelschap rondom de Stadsprins uit te breiden met een groep personen, die men de karakters zou gaan benoemen. Afhankelijk van de behoefte kon dit aantal karakters worden uitgebreid.

Het huidige protocollaire gezelschap bestaat op dit moment uit de volgende personen:

De karakters

De karakters zijn in het leven geroepen om deel uit te gaan maken van het gevolg van de Stadsprins.

In eerste instantie bestonden de karakterrollen Chef de Protocol en D’n Veldwachter. Waarbij Chef de Protocol het eerste aanspreekpunt is wat betreft de officiële plichtplegingen en gebeurtenissen inclusief het opstellen van de planning voor de bezoeken en D’n Veldwachter voornamelijk zorgdraagt voor de veiligheid van ZDH en zijn gezelschap.

Aan deze karakterrollen werden de Urste Burger van Oud- Eyndhoven, De Assessor en even later ook een Hoftapper toegevoegd. 

Waarbij de taken van de Urste Burger voornamelijk gerelateerd zijn aan de boerenbruiloft, welke traditiegetrouw plaatsvind op carnavalsdinsdag. De Assessor heeft voornamelijk de taak om de Urste Burger te ondersteunen bij diverse aangelegenheden, waaronder het uitreikingen van diverse onderscheidingen zoals de Ridder of de Grote Federatie Onderscheiding aan Lampegatters die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor het Lampegatse Carnaval. De Hoftapper heeft de belangrijke taak om ZDH en zijn gevolg te voorzien van een drankje tijdens de officiële gebeurtenissen.

Chef de protocol

Tamara Linssen

Urste Burger van Ouw Eynthoven

Henri Frijters

Assessor

Bart Wouters

Veldwachter

Mathy Smits

Hoftapper

Vacature