De Gouden Rommelpotter - Lampegat
Visual header image

De Gouden Rommelpotter

De onderscheidng wordt op voordracht van de Commissie Gouden Rommelpotter jaarlijks toegekend aan een persoon of groep die zich gedurende lange tijd op bijzondere wijze heeft ingezet voor de Lampegatse carnavalsmuziek

Home - Over Lampegat - De Gouden Rommelpotter

Onderscheiding
"De Gouden Rommelpotter"

Jaarlijks wordt door de Federatie Eindhovens Carnaval overgegaan tot toekenning van de onderscheiding De Gouden Rommelpotter. Deze onderscheiding wordt toegekend aan een Lampegatse persoon, groepering of kapel die door grote inzet en carnavaleske uitvoering heeft bijgedragen aan de muzikale ondersteuning van het Lampegatse Carnaval en zich op een bijzondere wijze heeft ingezet voor de Lampegatse carnavalsmuziek.

Stratums Muziekcorp St. Cecillia De Gouden Rommelpotter 2024

Het Stratums Muziekcorps St. Cecillia verdient zonder twijfel erkenning en waardering voor hun buitengewone inzet tijdens de carnavalsmis.

Dit muziekcorps heeft niet alleen muzikaal uitgeblonken, maar heeft ook een onschatbare bijdrage geleverd aan de sfeer en beleving van dit "religieuze" carnavaleske evenement. 

Tijdens de carnavalsmis is het van essentieel belang om de juiste toon te zetten, waarbij respect voor de liturgie hand in hand gaat met het vieren van de carnavalsvreugde.

Het Stratums Muziekcorps St. Cecillia heeft deze delicate balans op bewonderenswaardige wijze weten te behouden. Hun muzikale uitvoeringen waren niet alleen indrukwekkend, maar ook doordrenkt van het karakteristieke carnavalsgevoel, waardoor ze de perfecte soundtrack vormden voor dit unieke samenspel van spiritualiteit en festiviteit.

Door hun levendige en enthousiaste optreden hebben ze de aanwezigenaangemoedigd om actief deel te nemen aan de carnavalsmis. Het is dan ook meer dan gerechtvaardigd om hen te belonen voor hun uitzonderlijke bijdrage aan dit evenement met de Gouden Rommelpotter 2024.