Jeugdgezelschap - Lampegat
Visual header image

Jeugdgezelschap

Home - Over ons - Jeugdgezelschap

Markiezen

Markiezen jeugdgezelschap

Lees de interviews hieronder!

Markiezen interviews

Lize-Lot Lensen

Ik ben Lize-Lot Lensen, net 12 jaar en zit in groep 8 op de Trinoom. Ik houd van dansen, leuke dingen doen met mijn vriendinnen, tennissen, hockeyen en snowboarden. Sinds kort speel ik ook padel met papa, mama, Bibi en Pepijn.
Maar dit jaar ben ik dansmarieke samen met mijn vriendin Annemijn. Carnaval is er met de paplepel ingegoten. Iedereen in ons gezin viert carnaval. Ook mijn zus en broer hebben in bet kindergezelschap gezeten. Bibi als Lakei en Pepijn als Markies.. Dus je kunt wel zeggen dat we van carnaval houden!

Ik heb er zin in … 🪩👯‍♂️👯

Elin Meessen

Ik vier al mijn hele leven (12 jaar lang) carnaval. Daarom ben ik, Elin Meessen heel blij dat ik de nar ben in het Lampegats Prinselijk Jeugdgezelschap. Het leuke aan carnaval vind ik dat je gezellig samen feest viert met de hele familie en vrienden, van jong tot oud. Behalve carnaval vieren vind ik het ook leuk om te dansen en muziek te maken. Buiten de carnavalstijd kun je me ook op ski’s vinden. Ik wens iedereen dit jaar een geweldige carnaval!

Willemijn

Willemijn is de Lakei. Ze is 13 jaar en viert al Carnaval sinds dat ze in de wieg ligt. Ze zit op het Joris college en doet daar de sportklas , wat haar heel goed afgaat. Ze houdt zo van carnaval omdat ze dan lekker gek kan doen en met muziek bezig is. Ze zingt graag mee met de Dolle3s en de Tonyś waar haar idool Martijn Snep in zit. Door haar zus , die in 2020 Markiezin was, heeft ze helemaal de smaak te pakken gekregen.

Annemijn

Hoi ik ben Annemijn, Ben 12 jaar en zit op de Trinoom in groep 8. Ik hou heel veel van carnaval omdat het een gezellig feest is en omdat ik dan met mijn vriendinnen kan feesten. Mijn familie houdt ook erg van carnaval. Mijn broer zat ook in het jeugd gezelschap, hij was toen lakei. Ik vind het super leuk dat ik nu in het jeugd gezelschap zit. Ik vind het ook leuk om dansmarietje te zijn omdat het pak super mooi is en omdat de kinderen super gezellig zijn.


Gijs Berkers

Hoi Lampegatters,

Mijn naam is Gijs Berkers en dit jaar ben ik de markies van het jeugdgezelschap.

Ik ben 12 jaar, woon in Blixembosch en zit op het Eckart College. Mijn grootste hobby's zijn voetbal en tennis. Ik ben dan ook vaak te vinden op de sportvelden van Unitas en GPT.

Carnaval is wat mij betreft het leukste feest van het jaar! Het is altijd heel erg gezellig &feestelijk en iedereen is vrolijk. De hele dag dansen en feesten, daar houd ik wel van!

Als rasechte Lampegatter kijk ik er enorm naar uit om er samen met jullie een geweldig Carnavalsfeest van te maken!

Tijn Hermsen

Hoi,
mijn naam is Tijn Hermsen. De Heraut in het gezelschap.Ik ben 12 jaar en de jongste van gezin met 4 jongens. Mijn hobby’s zijn hockey, tennis en dansen. Ik houd van feestjes en lol maken en daarom is carnaval op mijn buik geschreven.
Gr. Tijn

Roos

Hoi ik ben Roos, ik ben 11 jaar en ik zit op de Trinoom.
Ik hou kei veel van carnaval want het is altijd gezellig en iedereen is je vriend.
Vanaf kleins af aan vier ik carnaval, zo kon ik eerder dansen dan lopen. Als het jeugdgezelschap naar binnen loopt wordt iedereen blij, dat maakt mij ook blij.
Ik ben Markiezin en daar ben ik heel blij mee omdat ik een heel mooi pak aan mag.
Ook vind ik het leuk omdat mijn broers en zus ook een rol in het jeugdgezelschap hebben gehad.
En ik kan niet wachten tot het carnaval is vooral omdat ik in een hele leuke groep zit.
Salaai!